Recept | Risotto met bospaddenstoelen

dinsdag 16 februari 2016 17:47

Dagen Zonder Vlees is bezig. BOS+ doet alvast mee. Je kan je nog steeds aansluiten bij het BOS+ team
Natuurkok Barbara Cremers stelde voor ons bosrecepten samen. Het tweede: risotto met bospaddenstoelen.

Ingrediënten (4 personen):

  • 60 gr goede boter
  • 300 gr risotto
  • 1 glas witte wijn
  • 1 sjalotje
  • 2 teentjes look
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3/4 liter groentebouillon
  • 60 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • 400 gr gemengde bospaddenstoelen
  • verse tuinkruiden: salie, rozemarijn, tijm…

 

Werkwijze:

  1. Stoof in de boter in een goede kookpot (ik gebruik altijd een zware, gietijzeren pot voor dit recept) het sjalotje en twee teentjes look tot ze glazig zijn.
  2. Voeg de risotto toe en laat even meestoven.
  3. Blus met witte wijn, maar roer niet meer na het toevoegen van het eerste vocht.
  4. Vanaf nu hoef je een kwartier lang niét meer te roeren in de risotto!
  5. Voeg de groentebouillon en de verse tuinkruiden toe en dek de pot af.
  6. Snij alle paddenstoelen in kleine stukjes en stoof ze in wat olijfolie en de verse tuinkruiden.
  7. Check na een kwartier de risotto. Als het grootste deel van de bouillon opgenomen is en de korrel zacht begint te worden, mogen de takjes van de tuinkruiden eruit, voeg je de champignons bij de risotto en meng je goed.
  8. Voeg ten slotte ook nog de parmezaanse kaas toe en serveer.

« Terug