Recept | (On)kruidenkaasje

woensdag 10 februari 2016 10:35

Vandaag start Dagen Zonder Vlees. BOS+ doet alvast mee. Je kan je nog steeds aansluiten bij het BOS+ team
Natuurkok Barbara Cremers stelde voor ons bosrecepten samen. Het eerste: kaasjes met (on)kruid.

Ingrediënten:

  • 1 teentje look
  • 1 kleine sjalot
  • een handvol blaadjes van brandnetel, vogelmuur en paardenbloem
  • 1 zacht geitenkaasje van ongeveer 150 gr
  • peper & zout

Werkwijze:

  1. Was de onkruidblaadjes en snijd ze fijn.
  2. Snipper de look en de sjalot.
  3. Meng het groen met de look en de sjalot door de kaas.
  4. Kruid naar smaak met peper en zout.
  5. Besmeer toastjes of boterhammen met dit lekker en gezond kaasje.

Opties:

  • Ook lekker met kleine stukjes radijs erin.
  • Afwerken kan in de zomer ook mooi met een halve druif erop.

« Terug